Cinnamon rolls - skořicové rolky

23:05:00

Nad nadpisem jsem tentokrát seděla docela dlouho. Problém nebyl pouze s anglickým názvem, ale taky s jeho českým překladem. To totiž můžete mít cinnamon buns, cinnamon rolls a potom taky skořicové rolky, skořicové šneky a náš milovaný Google říká, že jsou to prý skořicové suky, tak si vyberte. Já jsem nakonec zvolila takřka doslovný překlad, tak snad s tím nebude mít nikdo problém.

Těsto:
200 ml mléka
60 g másla
jeden pytlíček sušeného droždí (7 g)
55 g třtinového cukru
vaječný žloutek
370 g hladké mouky
špetka soli

Náplň:
80 g měkkého másla
65 g krystalového cukru
1 zarovnaná lžíce skořice

Nejprve nasypte mouku, cukr a sůl do velké mísy. Uprostřed vytvořte důlek, do kterého přijde sušené droždí a žloutek. Máslo a mléko společně rozehřejte dokud se máslo nerozpustí. V této chvíli je tekutá směs extrémně horká, takže ji nechte chvíli vychladnout a až pak vlijte do důlku. Rukama máte těsto uhnětené asi za 10 minut, ale pokud máte kuchyňského robota, určitě ho přivolejte na pomoc (na slabší výkon cca 7 minut). Následuje proces kynutí. Doporučuju minimálně hodinu, klidně i dvě.
Náplň je naprosto primitivní. Jednotlivé ingredience jen rozmícháte společně do hladké pasty.
Vykynuté těsto by mělo mít dvojnásobný objem. Rozválejte ho na obdélníkový plát o tloušťce asi 3 mm. Rovnoměrně rozetřete náplň po celé ploše a takto připravené těsto zarolujte. Vzniklý váleček rozkrájejte na jednotlivé rolky (výška cca 5 cm), naskládejte je do máslem vymazané formy dle vašeho výběru a nechte vykynout dalších 30 minut.
Teď už stačí toto umělecké dílo pouze upéct. Trouba na 190℃, péct zhruba 20-25 minut.
Pokud jste znalci, určitě víte, že Američan by nahoru naplácal ještě tunu bílé polevy, ale toho úplně příznivce nejsem, takže jsem ji vynechala. Pokud ale přeci jen chcete být autentičtí, hodím sem recept.

Poleva:
100 g krémového sýra (Philadelphia)
55 g měkkého másla
125 g moučkového cukru
2 lžíce mléka

Krémový sýr a máslo společně vyšlehejte, po částech přidejte cukr. Nakonec rozřeďte mlékem podle potřeby.

Blog žije! Třikrát hurá!
Maya

You Might Also Like

0 komentářů