Čokoládová ovesná kaše s rybízem
22:56:00Ovesná kaše je geniální v tom, že je to snídaňová rychlovka a zasytí na celé dopoledne. Začínala jsem s instantní ovesnou z pytlíku, kde obal sliboval přípravu do tří minut. Proč ale draze kupovat kaši hotovou za tři minuty, když domácí máte na stole za pět? Moje první domácí kaše byla fakt odporná, jak už jsem zmiňovala v tomto článku. Myslím ale, že jsem se trochu vypracovala a ranní kaše se staly mou oblíbenou snídaní.
Na 4 porce:
160g jemných ovesných vloček
600ml mléka (klasické, rýžové, sojové, ovesné...) nebo vody
4 čajové lžičky medu
4 čajové lžičky neslazeného kakaa
40g vysokoprocentní čokolády
4 velké hrsti červeného rybízu
2 vrchovaté polévková lžíce tmavého cukru
Začněte s omáčkou, která se dá udělat i den dopředu. Rybíz s cukrem nechte zkaramelizovat a zalijte sklenicí vody. Na mírném plameni redukujte 5-10 minut. Pokud Vám vadí semínka, propasírujte.
Vločky nasucho opražte dokud se nerozvoní. Přilijte tekutinu. Záleží na Vás, co použijete. Nejlepší co jsem měla byla s rýžovým mlékem. Ono je totiž samo o obě pěkně nasládlé, takže výsledek pak nechutná mdle jako moje první pokusy. Za stálého míchání nechte provařit cca 5 minut. Já mám radši hustou kaši, ale pokud jste na řidší variantu, nemusíte samozřejmě vařit tak dlouho. Nakonec přidejte med, čokoládu a kakao. Ovesnou podávejte přelitou rybízovou omáčkou.
Maya
0 komentářů